Eye eye eye!!

Jag tror...trots att jag vet att jag ofta reviderar mina "jag ska aldrig-löften", att jag inte kommer att göra den här typen av tatuering. Ever.

Youtube flaggar att videon är olämplig för vissa, så jag lägger helt enkelt upp en länk, lite old school wise sådär.

Meine Damen und Herren:

AJ BÅL TATTOO


Kvack!

Ingen har väl missar fru Anka från Anke...jag menar Hollywood.

Jag är inte ett dugg upprörd över hennes artikel, hon får väl tycka vad hon vill och jag anser att det är rätt fånigt.

Det intressanta är raden: Om du går in i en hundaffär, köper du då en gammal hund eller en söt valp?

Nu har vi inte djuraffärer i Sverige, tack och lov. Men meningen sätter fingret på något jag ofta tänker på. Självklart när det gäller djur. Secondhand-marknaden är inte stor för våra husdjur. Litet och luddigt ska det vara. Man ska sätta sin egen prägel. Djuret ska formas.

Detsamma gäller partners. Ingen vill väl ha en springkuk eller en vandringspokal. Rent rent rent. Inga skavanker här inte!

Nä sudda sudda sudda bort din fula förflutna.

Nåväl, fru Anka denna konsekventa kvinna - har själv valt en äldre man. Så jag antar att hon och jag på något sätt ändå är lika. Jag handlar bara mina djur second hand.


Hands off?

Jag vill inte tatuera mina händer, inte så mycket för att det skulle vara svårt att hitta jobb, som att jag faktiskt tycker att det är fult. Fingrarnas hud verkar inte vara gjord för att tatueras, enligt mig.

Men jag vill göra implants på händerna. Vet inte exakt vad, men jag vill. Och det är ett stort steg. Mycket stort.

The dark side...

...eller ibland blir det inte som man tänkt det.

Så här "snyggt" har väl aldrig mitt lår varit. Mia berättade vad en "lårkaka" är, men nu vet jag själv både hur den ser ut och känns.

tattoo blåmärke


Och i morse valde en av mina dermal anchors att vandra vidare. Plopp så låg den i min hand. Nu ser jag ut som Lincoln...eller kanske som Karl XII.

Dermal anchor

Det är ju inte natuuuurligt!

Det verkar oerhört viktigt att vara naturlig idag.

Just nu pågår en debatt kring fenomenet manlig amning, och det engagerar mig av två orsaker. Eller tre.

En är att jag varit tillsammans med mannen som introducerade möjligheten att män kan amma i Sverige. Det skedde genom en artikel i tidningen ETC.

Nummer två är att jag skräms något ofantligt av trångsynthet och normativitet, vilken som helst av dem - eftersom en stark norm alltid följs av något som bara kan kallas för raseri mot det som avviker. Jag vill inte leka kvällstidningsreporter, men på internetforum som t.ex. Familjeliv "rasar" tvåsamma heteronormisar mot allt som avviker det minsta. Det må vara polyamori, män som vill testa att amma eller feminism. Den vanligaste kommentaren är att det inte är naturligt. Sen kommer "det suddar ut gränserna mellan könen". Sist men inte minst: "Nu har väl jämställdheten ändå gått lite för långt??" (Hur kan lika värde gå för långt?)

Nummer tre är givetvis det jag själv håller på med - bodymodifikationer av olika slag.

Det finns de som hävdar att det är fel därför att kroppen ska behållas precis som den var vid födseln. Det finns de som gillar tatueringar men hävdar att implants är äckliga. Och inte fan är det "naturligt" att stoppa in plast och metall i kroppen - men eftersom människor uppenbarligen har en stark vilja till att dekorera sig, och alltid har haft det, så är det ju naturligt.

Det finns de som anser att plastikoperationer är förkastligt, och det kan man ju tycka av ideella skäl, men det är inte onaturligt det heller. Det faller in under exakt samma punkt som ovanstående. Och i alla tider har människor försökt att modellera sina kroppar för att passa in i olika ideal. Dåligt? Ja, kanske - men inte onaturligt. Driften och önskan finns där.

MEN - det mest spännande av allt är ju när vi kommer till sjukvård. Den enormt avancerade och fantastiska sjukvård vi har idag, åtminstone i västvärlden. DET är inte naturligt att stoppa in maskiner i människors bröstkorg, att göra hål i buken och sätta en påse vid tarmen, eller plocka ut en bebis ur livmodern. Det är inte naturligt för fem öre att lägga för tidigt födda barn i en låda med värme, dropp, respirator och CPAP för att rädda dem.

Och det är definitivt inte naturligt att kastrera och vårda våra husdjur på sjukhus med nästan lika avancerad vård som för människor, röntga, gör ultraljud och kejsarsnitt och medicinera.

Men det klagar ingen på.

Jag som är vegan har också fått höra att jag inte lever naturligt. Eftersom jag måste äta tillskott av B12 så är det ju inte naturligt, jag skulle inte klara mig på vad naturen ger.

Det säger den som aldrig slaktat en gris, eller skjutit en hjort. Den som köper frukt, grönsaker och döda djur i affären. Det är så jävla naturligt.

RSS 2.0