De katter jag har idag

Ok, då kör vi lite önskemål. Politik orkar jag inte riktigt ta tag i och skriva idag så det får bli om katterna. En kort biografi om dem jag har nu.

Lilla Fräs:

Min JÄTTEstora hankatt som heter Lilla Fräs eftersom han var extremt liten och fräsig som kattunge. Fångades in i Husby av det som då hette Stockholms katthems Husbygrupp och senare bröt med katthemmet (pga 1000 anledningar) och blev Akutgruppen. Jag tror att han var den andra katten de fick in, den förste var hans bror som heter Imre.

Jag bodde på den tiden med en kille som inte gillade katter men tillslut gick han med på att vi skulle vara akuthem till Fräs och hans bror i några dagar (observera detta "några dagar", det är ett ständigt återkommande tema). Hans bror döptes till Emerson för att blidka min formel 1-slukande sambo.

Emerson visade sig vara en tjej och döptes om till Emma ;)

Emma och Fräs stannade i flera månader. Till slut ställde jag ultimatum och sa att jag skulle seriöst flytta om de inte fick stanna för jag kunde inte tänka mig att leva utan dem. Och de fick stanna. Det här var 2003, på hösten.

Emma dog tyvärr 2:a januari 2008, i njursvikt.

Sen kom det flera olika akutkatter, jag kanske berättar mer om dem någon annan gång. En dag lovade jag i ett svagt ögonblick att ta en katt "i några dagar" som akut behövde flyttas från jourhemmet. Eller det var nog mer "ö över natten" egentligen. Nåja, jag satt på Stockholms katthem där jag hade jobbat kväll och väntade och väntade (de skulle komma dit med katten och sen köra hem oss båda). Klockan elva på kvällen kom de med en fräsig brun sak. Det var Busan.

På den tiden hade jag en annan jourkatt som hette Maggan, och eftersom Busan var så skygg så bestämde jag att Maggan fick ta Busans plats på katthemmet (för att göra en lång historia kort) så Busan blev kvar. Och sen har hon bott här med undantag för när vi försökte placera om henne en gång. Det slutade med att hon gömde sig under en soffa hela dagarna och kissade utanför lådan, så hon fick komma hit igen. Hon går fortfarande inte att klappa, men lever sitt liv här tillsammans med mina andra katter.

När jag började på katthemmet 2002 hade de nyligen fångat in en hona från Björns trädgård, dräktig och skygg. Det var Essi.
Hon kallades "Arga mamman" eftersom hon fräste och slog mot alla och hade små kattungar. Jag var ny och helt ärligt livrädd för henne :P
Jag vet inte hur jag ska skriva om det här utan att kasta en massa skit på folk, men för att göra en lång historia kort - Essi bodde i akuthem där hon började bli trygg, då flyttade man på henne. Det var en person på katthemmet som ansåg att man skulle "knäcka katter" så att de blev snälla och medgörliga genom att flytta runt dem. Sen bodde hon på katthemmet i minst ett år, där hon blev mer och mer ensam och ledsen och skygg. Hon bodde med andra katter som var tama, men när de blev bokade och sålda så var hon alltid kvar. Ensam.

Till slut var hon en tjock, deprimerad katt som ingen ville ha.

Sen blev hon bokad av en kvinna som minsann visste massor och var van vid skygga katter så hon flyttade. Och mindre än en vecka senare så var hon tillbaka igen. Då fick jag nog, och sa till föreståndarna att nu fick katten flytta hem till mig. Det var februari 2005 och givetvis var jag tvungen att köpa henne.

Essis historia från tjock deprimerad blobb till den underbara katt hon är idag förtjänar ett eget inlägg.

Sen är det bara Nowa kvar av de katter jag har idag.

Efter mycket ångest överlät jag två akutkatter, Caspian och Cassiopeia till katthemmet, för att kunna ta in nya katter i behov av hem.

Sen frågade Hanna på Akutgruppen vad jag ville ha för jourisar och jag valde en röd kille och en svart hona. Det var Nowa och brorsan Kexet. Det tog inte lång tid förrän jag var hejdlöst kär i den mest gosiga katt jag någonsin träffat och förstod att jag måste behålla henne. Kexet fick ett nytt hem hos en underbar tålmodig husse och en annan liten katt.
Nowa har betytt oerhört mycket för Essis utveckling till en nästan normal katt.

De katter jag skulle kunna skriva mer om är akutkatterna t.ex. Reidar, Mysk och Mandra, Maggan, Trollet, Kasper, Pierce, Caspian och Cassiopeia, Jolie... listan är lång. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0