Dagens freak

Igår på Närakuten.

Läkare: Säg aaah.
Jag: aaah (inser att min tunga syns)
Läkare: Vad har du gjort med tungan?
Jag: Ehm, delat den
Läkaren: Är den så av sig själv?
Jag: Nej.
Läkaren: Vad festligt, sånt har jag aldrig sett.

Detta var en kvinna i 60-årsåldern. Inte ett ord om att det var konstigt eller äckligt, utan "festligt". Haha där ser man.

Lägesrapport

Efter att ha haft mer och mer ont i huvudet under en vecka (jag trodde det var spänningshuvudvärk och började fundera på vad som var stressigare än vanligt i mitt liv) så har jag nu fått diagnosen bihåleinflammation. Jag trodde inte att det gjorde så ont!! Det är bland den värsta huvudvärk jag haft. Huvudet känns ju som det ska sprängas. Men så går det när man missköter två förkylningar, tar Humira, blir smittad igen och har lock för öronen i flera veckor. I går åkte jag in till närakuten och fick Kåvepenin och kortisonspray. Detta tillsammans med alvedon gör att jag nästan behöver köpa en ny dosett ;).

Sen har jag fått en rejäl inflammation i vänster fot, vilket innebär att min reumatism syns ordentligt för första gången. Jag kan knappt gå, haltar fram och har väldigt ont. Jag verkar ändå ha kommit hyfsat långt i min acceptans av sjukdomen för jag är inte direkt ledsen. Tycker mest lite synd om mig själv eftersom det är så besvärligt just nu med huvudvärk och inflammationer men det är så det är. Jag måste acceptera det. Det kommer inte att försvinna för att jag blundar.

Förrutom det så är det mesta bra. Har gjort några nya fotosessioner och efter nyår ska jag splitta tungan lite till är det planerat. Funderade på mellandagarna men som jag mår nu är det ingen bra idé.

Nu är jag iaf ledig i fyra dagar, det ska bli såå skööönt!

Några bilder från gårdagen...
Last man standing

Last Man Standing(I) I am the one
(The one) Who lost control
(Control) But in the end I'd be the
Last Man Standing

(I) I am the one
(The one) Who sold his soul
(His soul) Forever gone to be the
Last Man Standing

Glorious
Noble in my mind
Everything a fight to win
Taking all and giving
Whatever my pride would let me
Not backing down, not giving in
I wouldn't lose, I couldn't


(I) I am the one
(The one) Who sold his soul
(His soul) Forever gone to be the
Last Man Standing

I walk alone
With my head held high
Never felt that I belonged
Stand my ground at all costs
Running through life with blindfolds
Just for the right - right to be wrong


Nothing would rule my world but-


(I) I am the one
(The one) Who lost control
(Control) But in the end I'd be the
Last Man Standing

(I) I am the one
(The one) Who sold his soul
(His soul) Forever gone to be the
Last Man Standing


Seeing clearer what I've done
I'd refuse to let things go
I could never once admit I'm wrong
And what do I have to show?

Seeing clearer what's at stake
And the things I have to change
I just hope I can, it's not too late
To get a chance to end this pain

!!!

Jag har blivit behandlat som ett litet barn i tre år.

Det är över nu.

Jag är fri.

Det finns inte ord som kan beskriva.

Jag strålar

Jag flyger

Det kommer att hända saker nu.

W00t?

Kul när folk går in på bloggen, skriker "VAD LÄSKIGT" och sen länkar till sin egen lösenordsskyddade blogg. Vad var grejen liksom?

Man blir ju trött.

Jag brukar inte irritera mig särskilt mycket på de s.k. storbloggerskorna. Men nu läste jag något som Kissie skrivit som faktiskt gjorde mig riktigt förbannad.

Citat från www.kissies.se 

""Ja, jag är inte förvånad över att ni vart sura över att jag inte tänker tillverka storlek “Large” i mina kläder för ni kan inte vara glada över nått verkar det som haha? Men det är inte riktigt mitt problem eftersom jag lever inte på era kommentarer. Så länge ni läser lixom haha.. 

 Nej nu ska jag inte vara sån, ger ett försök till att få er förstår hur jag tänker.. Mina plagg är riktigade mot min målgrupp, och vilka är det? Jo yngre tjejer! Dom flesta yngre tjejer här i Stockholm använder storlek xs, s och medium. Dom flesta vill det ska vara tight så dom väljer helst den mindre storleken och i mitt fall är det alltid XS, till och med xxs om det finns. 

Så för att tänka ekonomiskt så tänker jag inte tillverka massa large för dom kommer faktiskt inte gå åt, speciellt inte eftersom jag vet hur mina kläder kommer se ut och tror inte dom med large kommer tycka det är snyggt på om man har den stroleken. Vad är det för elakt med det? Tänker bara efter så jag slipper spendera massa onödiga pengar på plagg som ändå inte kommer sälja. 

Men är det en efterfrågan på storlek large av flera till ett visst plagg så kan jag ju trycka upp några och låta dom säljas. Men inte annars, för jag tänker ekonomiskt. Inte elakt som ni vill tro att jag gör. Jag är smart och är inte rik på att slänga iväg pengar.""

Jag vet att Kissie inte vill vara en förebild, det säger hon själv och jag kan både förstå och respektera det. Men det är inte så det funkar. Du väljer inte om du är en förebild eller inte. Det väljer din målgrupp. Det spelar ingen roll om jag hänger med kidsen och chattar på msn och har coola kläder - det är inte det som spelar roll. Det finns massor med människor som jobbar med ungdomar och unga tjejer som inte är förebilder alls. Av olika anledningar. Och sen är det andra - som t.ex. Kisse - som istället blir förebild eftersom de har något som är attraktivt för målgruppen!

Sen vet jag att hon är så rik och jag är så fattig, hon har så många läsare och jag har knappt några (iaf i bloggen), hon lever så glamouröst och jag är socialarbetare osv osv. Det är skitsamma.

MEN... det var inte det jag skulle prata om. Utan vikt.

Nästa citat från www.kissies.se 

""Svaret är dock nej, jag kommer inte tillverka storlekar i storlek Large, medium är det största som kommer finnas. Andledningen till det är för att kläderna som jag gör skulle aldrig i livet sitta snyggt på någon som behöver storlek Large även om det var storleksanapassat. Det kommer nämligen vara väldigt tight, kommer synas mage/ armar osv.

 MEEN kommer det ett plagg som är mer täckande och jag anser det skulle vara snyggt på en större männsika så kan jag överväga att tillverka dom i storlek large. Måste tänka på att även plagget ska se smickrande ut PÅ personen..

Inget negativt menat mot männsikor nu med Large nu utan jag tänker mest på erat bästa så ni inte försöker er på plagg som inte kommer se smickrande ut på kroppen.""

Jag blir så trött, för det är så dumt. Och jag blir så ledsen för jag vet att jag är snygg och fin och sexig och cool trots lite kula och rumpa och bröst utan silikon. Jag är vacker och fotogenisk och har massor med fina tatueringar. Jag är faktiskt bra och grym.

Men så tänker inte alla. Vi har ett sjukligt ideal idag, vi har hets mot människor som anses vara det minsta lilla överviktiga, vi har en galopperande ätstörningsproblematik.

Men visst, skit i det. Skit i att jag får sopa upp resterna av tjejerna som lever efter idealen. Skit i att en massa vackra kurviga kvinnor känner sig fula och äckliga.

Det handlar inte om Kissie, eller Hollywoodfruar eller Paris Hilton. Det handlar om att vi lever i en smalhetshets (wow vilket ord) som saknar motstycke. Den som är tjock är inte lika mycket värd som den som är smal. Vi lever i apartheid, där smala har rätt att ha andra kläder än tjocka, äta annat än tjocka, gå ut på krogen och ha roligt, ha lättare för att få arbete.

Tjocka människor är däremot dumma och lata, och har dålig karaktär. Helst ska de klä sig i tältliknande kläder och gömma sig någonstans där solen inte skiner.

Nä allvarligt, det handlar inte om enskilda personer längre, utan om masspsykos. Vakna upp snälla! Vakna upp och berätta för unga i er närhet hur fantastiska de är och att deras kroppar är värda vilka kläder som helst.


Två vargar

“Två vargar

En gammal indianhövding satt och pratade med sin sonson. Han sörjde djupt en tragedi som inträffat i familjen. “Jag känner att jag har två vargar som kämpar mot varandra i mitt hjärta. En av dem är våldsam, hatisk och hämndlysten. Den andra är kärleksfull, förlåtande och medkännande.”
Sonsonen frågade: “Vilken varg kommer vinna, farfar?”
“Den jag matar.”"

Så sant.

Ur Slumpen är ingen tillfällighet av Jan Cederquist.


RSS 2.0