Man blir ju trött.

Jag brukar inte irritera mig särskilt mycket på de s.k. storbloggerskorna. Men nu läste jag något som Kissie skrivit som faktiskt gjorde mig riktigt förbannad.

Citat från www.kissies.se 

""Ja, jag är inte förvånad över att ni vart sura över att jag inte tänker tillverka storlek “Large” i mina kläder för ni kan inte vara glada över nått verkar det som haha? Men det är inte riktigt mitt problem eftersom jag lever inte på era kommentarer. Så länge ni läser lixom haha.. 

 Nej nu ska jag inte vara sån, ger ett försök till att få er förstår hur jag tänker.. Mina plagg är riktigade mot min målgrupp, och vilka är det? Jo yngre tjejer! Dom flesta yngre tjejer här i Stockholm använder storlek xs, s och medium. Dom flesta vill det ska vara tight så dom väljer helst den mindre storleken och i mitt fall är det alltid XS, till och med xxs om det finns. 

Så för att tänka ekonomiskt så tänker jag inte tillverka massa large för dom kommer faktiskt inte gå åt, speciellt inte eftersom jag vet hur mina kläder kommer se ut och tror inte dom med large kommer tycka det är snyggt på om man har den stroleken. Vad är det för elakt med det? Tänker bara efter så jag slipper spendera massa onödiga pengar på plagg som ändå inte kommer sälja. 

Men är det en efterfrågan på storlek large av flera till ett visst plagg så kan jag ju trycka upp några och låta dom säljas. Men inte annars, för jag tänker ekonomiskt. Inte elakt som ni vill tro att jag gör. Jag är smart och är inte rik på att slänga iväg pengar.""

Jag vet att Kissie inte vill vara en förebild, det säger hon själv och jag kan både förstå och respektera det. Men det är inte så det funkar. Du väljer inte om du är en förebild eller inte. Det väljer din målgrupp. Det spelar ingen roll om jag hänger med kidsen och chattar på msn och har coola kläder - det är inte det som spelar roll. Det finns massor med människor som jobbar med ungdomar och unga tjejer som inte är förebilder alls. Av olika anledningar. Och sen är det andra - som t.ex. Kisse - som istället blir förebild eftersom de har något som är attraktivt för målgruppen!

Sen vet jag att hon är så rik och jag är så fattig, hon har så många läsare och jag har knappt några (iaf i bloggen), hon lever så glamouröst och jag är socialarbetare osv osv. Det är skitsamma.

MEN... det var inte det jag skulle prata om. Utan vikt.

Nästa citat från www.kissies.se 

""Svaret är dock nej, jag kommer inte tillverka storlekar i storlek Large, medium är det största som kommer finnas. Andledningen till det är för att kläderna som jag gör skulle aldrig i livet sitta snyggt på någon som behöver storlek Large även om det var storleksanapassat. Det kommer nämligen vara väldigt tight, kommer synas mage/ armar osv.

 MEEN kommer det ett plagg som är mer täckande och jag anser det skulle vara snyggt på en större männsika så kan jag överväga att tillverka dom i storlek large. Måste tänka på att även plagget ska se smickrande ut PÅ personen..

Inget negativt menat mot männsikor nu med Large nu utan jag tänker mest på erat bästa så ni inte försöker er på plagg som inte kommer se smickrande ut på kroppen.""

Jag blir så trött, för det är så dumt. Och jag blir så ledsen för jag vet att jag är snygg och fin och sexig och cool trots lite kula och rumpa och bröst utan silikon. Jag är vacker och fotogenisk och har massor med fina tatueringar. Jag är faktiskt bra och grym.

Men så tänker inte alla. Vi har ett sjukligt ideal idag, vi har hets mot människor som anses vara det minsta lilla överviktiga, vi har en galopperande ätstörningsproblematik.

Men visst, skit i det. Skit i att jag får sopa upp resterna av tjejerna som lever efter idealen. Skit i att en massa vackra kurviga kvinnor känner sig fula och äckliga.

Det handlar inte om Kissie, eller Hollywoodfruar eller Paris Hilton. Det handlar om att vi lever i en smalhetshets (wow vilket ord) som saknar motstycke. Den som är tjock är inte lika mycket värd som den som är smal. Vi lever i apartheid, där smala har rätt att ha andra kläder än tjocka, äta annat än tjocka, gå ut på krogen och ha roligt, ha lättare för att få arbete.

Tjocka människor är däremot dumma och lata, och har dålig karaktär. Helst ska de klä sig i tältliknande kläder och gömma sig någonstans där solen inte skiner.

Nä allvarligt, det handlar inte om enskilda personer längre, utan om masspsykos. Vakna upp snälla! Vakna upp och berätta för unga i er närhet hur fantastiska de är och att deras kroppar är värda vilka kläder som helst.


Kommentarer
Postat av: Linn

"jag tänker mest på erat bästa så ni inte försöker er på plagg som inte kommer se smickrande ut på kroppen."Yeah right.Jag har försökt läsa de där storbloggarna många gånger för att veta vad det är folk pratar om. Men det går inte, jag får tråkslag! Det är så taskigt språk, trista ämnen, upprepningar, hjärndött resonemang e.t.c. Min hjärna bara stänger av.Vad skönt det hade varit om de bara hade varit några lätt korkade tjejer som irrat bort sig lite i livet, men de är som du skriver representanter för något rentav farligt.

2010-12-04 @ 00:34:53
URL: http://ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: L

Vem vill krama någon man får blåmärke av ?

2010-12-04 @ 21:16:30
Postat av: Em

nu förstår jag precis varför jag slutade läsa de där "kända-bloggarna"... Det är hemskt att veta att någon bara kan gå ut med att man inte tänker tillverka de stora storlekarna pga. detta.. Det finns smala tjejer som inte gilar när kläderna sitter tajt eller lite kurviga som ändå kan se sjukt fina ut i en sådan tröja.. Hur kan man resonera såhär?

jag vet hur jag själv är, jag tar hellre en tröja i storlek L som är alldeles för stor men som jag kan känna mig bekväm i än en XXS som sitter "enligt modet" som jag inte trivs alls i.. Och jag vet hur triggande det kan vara med just kläder.. En tröja som sitter tajt på mig kan ge mig världens panik, jag vågar inte visa mig i en tajt tröja. Då tar jag hellre de stora tröjorna..

Som sagt, ofattbart hur man kan resonera så :(

Trist att de "stora bloggarna" är så dåliga förebilder...

2010-12-04 @ 22:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0