Bröllopsyran

Hela Sverige ska tydligen vara i någon slags bröllopsyra just nu, inte för att jag har märkt av det men reklamen säger ju så och den ljuger inte.

Hur som helst, så tänkte jag skriva lite om vad jag tycker.

Jag tycker att det är BRA att Viktoria gifter sig med en man som hon själv valt ut, oavsett bakgrund och adlig härkomst. Allt annat hade varit ett steg in i vad vi brukar kalla "hedersliv" och som vi gärna tror att bara muslimer ägnar sig åt. (Det finns i alla kulturer och religioner).

Jag bryr mig inte om huruvida hon går in med sin pappa eller inte, det kan ju faktiskt tolkas som en symbol för hur det stolpiga kungahuset lämnar över sin blivande drottning till den man hon valt ut och det liv hon valt ut. Viktoria har inte så mycket valfrihet annars.

Jag tycker faktiskt att det är ganska pinsamt för Sverige annars, att det år 2010 ens diskuteras om en kvinna ska få välja make själv.

Och visst, vi kan diskutera vart våra skattepengar går, men faktum är att de kommer alltid att gå till något som vi inte är nöjda med, det är så vårt samhälle är uppbyggt och det finns både bra och dåligt med det.

Kommentarer
Postat av: Linn

Jag tänker också "que" när jag ser reklamen. Jag känner en enda person som bryr sig det minsta och hon bara för det där med överlämningen. Hon jobbar inom Svenska Kyrkan och är emot det för att de annars inte godkänner det i sina vigselceremonier. Om det godkänns nu så kommer argumentet "men Prinsessan Victoria fick ju" höras av massor av blivande brudar.Och just det Victoria stavar med C. :) (Har hört att kungliga namn inte får innehålla bokstaven K.)

2010-06-10 @ 12:49:00
URL: http://ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: Helena

Ojdå, nu kommer hovet och slår mig ;)

2010-06-10 @ 15:53:45
Postat av: Liminal

Det må vara att våra pengar går till bra och dåliga saker men nog kan man få tycka illa om att vi sponsrar ett system som går emot de grundläggande samhällsvärderingar som vi samtidigt försöker peta i våra medborgare? Alla är lika värda. Ingen ska särbehandlas för var och av vem de fötts. Alla ska vara lika inför lagen. Religion och stat ska vara skiljda åt... utom för de här människorna som är bättre än oss av arv, inte skyldiga att bry sig om lagen och som enligt lagen måste tillhöra en viss religion... och de representerar sverige... tjena.

2010-06-11 @ 09:11:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0