Welcome to the djungle.

Ja, nån tog livet av sig i livesändning.

Är det någon som ärligt talat är förvånad? Welcome to real life.

Vi lever i ett kallt hårt skitsamhälle. Vi har SD i riksdagen och en "arbetslinje" som är monstruös.

Människor har inget hopp, ingen tro och ingen glädje. Vissa av våra ungdomar lever fasansfulla liv långt bortom vad vi tror är möjligt. Hur jag vet? De pratar med mig. Jag är ibland deras enda kontakt med vuxenvärlden som inte handlar om droger eller sexköp.

De pratar med mig.

På det förhatliga "internet".

Jag är så in i helvete trött på denna förvåning.

Över första skolskjutningen i Finland.

Sen över den andra.

Sen över det här.

Sen över att människor förolämpar varandra på Flashback.

Vi har det samhälle vi skapar.

Titta dig omkring, vad anses värdefullt? Vad anses viktigt? Värme och vänlighet? Eller designade lägenheter, maaat laaagad från gruuunden eller sopoperor med utröstning.

Det handlar inte om internet. Det handlar om att vi lever i en värld som börjar bli mycket mycket obehaglig.

Kommentarer
Postat av: Benita

Så är det. Jag tycker att världen har förändrats mycket bara de senaste 5-10 åren. Det är inte samma Sverige längre. Dels politiken så klart, men det är så mycket mer. Det känns som om politiken bara är en konsekvens av våra kallnande hjärtan. Var och en tar hand om sig själv och status är jävligt viktigt. Har man ingen status är man ingen, och att synas är likställt med att finnas.Jag har Twitter. Det är egentligen inte min grej, men det känns som om det är ett fönster ut mot vad som händer i samhället. Man ser nyheter jävligt fort. Fast vad som verkligen har slagit mig där är vilka egostörda journalister vi har. Det verkar som om hela deras tillvaro går ut på att vara creddiga och "rätt", komma med rätt åsikter, umgås med rätt människor och lyssna på rätt musik. De utger sig för att vara djupa, men verkar vara grunda som vattenpölar. Och det är de där människorna som skriver vad vi läser dagligen i tidningarna, de som förmedlar nyheterna till oss, de som sätter agendan och påverkar vårt sätt att tänka.Nej, alla journalister är inte sådana, men det verkar som om de är jävligt många.Jag är rätt trött på samtiden. Önskar ibland att jag kunde gå in i en tidsmaskin och åka tillbaka till 80-talet. Före datorer och mobiltelefoner, före creddiga människor, tillbaka till någon sorts äkthet. Vi har blivit datoriserade, mentalt förslappade idioter. Jag utgör inget undantag.Hm... Blev ett väldigt negativt inlägg från mig, men det är frågor som jag tänker rätt mycket på, att samhället har förändrats så mycket på kort tid.Ha det.

2010-10-14 @ 14:05:45
Postat av: Linn

Så sant, jag har läst igenom hela Flashback tråden och har ont i magen över hur människor fungerar. Hur de ser på världen och sina medmänniskor. Men jag är inte förvånad. Bara uppgiven.

2010-10-16 @ 20:59:36
Postat av: Krille

Word!!!

2010-11-08 @ 20:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0