Sorgen över det som inte blev.

Jag var på kick-off på jobbet igår. Det var väl sådär, orkar inte gnälla över kall och tråkig mat i det här inlägget. Som avslutning var det en dansgrupp där som från etiopien, som dansade traditionell dans. Helt fantastiskt att se och jag blev lite nostalgisk eftersom jag bott i Afrika när jag var barn.

De avslutade med att bjuda upp alla att dansa med dem, och flera elever från skolans dansutbildning var uppe och dansade, jätteduktiga. Och en del av mina kolleger. Break dance  och annat. Det var jättefint och värmande, man förstår verkligen vad dans kan vara, ett sätt att förbrödra och en källa till glädje.

Men i mitt hjärta gör det ont. För jag sitter där jag sitter med en kropp som inte längre vill det jag vill. Med en ensamhet i mitt hjärta över stela leder, värkande fötter, klumpiga rörelser och en oförmåga att hoppa och springa. Jag som alltid studsade fram som barn. Jag gick nästan aldrig, utan studsade och hoppade fram. Klättrade i träd och lekte, simmade, spelade bandy, cyklade, red och hoppade höjdhopp.

Jag har antagligen igen det idag, utan all rörelse tidigare hade jag nog varit mycket sämre. Men ändå.

Jag tycker att jag hanterar det ganska bra. Men just vid såna tillfällen, då jag verkligen önskar att jag kunde delta, dansa, få applåder, få manifestera min glädje med rörelser - då går det inte, och då gör det så ont.

Kommentarer
Postat av: L

KRAM !

2010-09-25 @ 14:07:23
Postat av: Mezza

Usch.. känner igen mig nåt så vansinnigt. Skulle kunnat vara jag som skrev det där...

Massa varma kramar!

2010-09-27 @ 09:55:25
URL: http://mezzasblogg.blogspot.com
Postat av: Benita

Så tråkigt att det har blivit så med din kropp. kram

2010-09-28 @ 00:31:31
Postat av: Johanna

Usch, jag vet hur vidrigt sånt där är!Nu har min överrörlighet gått tillbaka verkar det som och för första gången på många, många år har jag hopp om att kunna röra mig normalt igen. Men jag minns känslan av att tro att jag aldrig skulle kunna springa eller dansa igen alldeles för väl. :(

2010-09-30 @ 21:30:20
Postat av: Krille

Hemskt när det känns så. Kram!

2010-10-06 @ 09:33:13
URL: http://sciencefictionbloggen.tv4.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0